Søk
04.06.2020

Efaktura – hva er det og hvordan fungerer det?

Hva er efaktura?

E-faktura er en forkortelse for elektronisk faktura. Denne tjenesten gjør at du får fakturaen din i nettbank istedenfor epost eller post. På denne måten kan du betale fakturaen din raskt og enkelt med full kontroll.

 


Fordeler med efaktura

 

Spar tid

En av de største fordelene med efaktura er at du sparer tid. Du slipper å skrive inn betalingsinformasjon og andre opplysninger fra din faktura ved innbetaling. Den ligger klar til godkjenning i nettbanken automatisk, ferdig utfylt med alle opplysningene. Tiden hvor du måtte taste inn lange KID nummer er forbi, nå ligger alt klart og venter på godkjenning med et tastetrykk.

Like fleksibelt som før

Selv om du mottar efaktura i din nettbank mister du ikke fleksibiliteten du ellers har med vanlig faktura. Du kan endre både betalingsdato og beløpet du innbetaler på din faktura så lenge du betaler minstebeløp og innen forfall.

Din forfallsdato på faktura endres med andre ord ikke, men du kan enkelt justere om du ønsker trekkdato tidligere.

Full kontroll

Med efaktura får du tilgang til din faktura uansett hvor du er, så lenge du har tilgang til nettbanken din. Godkjenner du for efaktura i nettbanken vil du også kunne samle alle dine fakturaer på ett sted og enkelt se hvilke som er betalt eller ubetalt.

For at pengene skal trekkes fra din konto må du godkjenne fakturaen. Det vil dermed ikke trekkes penger fra kontoen din før du har lagt inn en godkjennelse på dette. Mange forveksler efaktura med AvtaleGiro. Forskjellen er at med efaktura må du godkjenne faktura før beløpet trekkes fra din konto, har du derimot Avtalegiro trekkes beløpet automatisk.

Hva må du gjøre?

For å motta efaktura i din nettbank må du godkjenne dette i din nettbank. Det er som oftest en smal sak å få gjort det i de aller fleste nettbanker. Dersom du ikke finner frem til hvordan du gjør dette anbefaler vi at du kontakter banken din, så hjelper de deg.

Søk nå og få ditt Credits Gold kredittkort

Credits Gold kredittkort er et komplett kort for både ferier og hverdags. Med Credits får du en stressfri bankopplevelse med raske prosesser og god kundeservice.

 

Søk nå