Søk
31.08.2020

Betal kontaktløst med ditt Credits kredittkort

En av fordelene du har inkludert i ditt Credits kredittkort er blant annet muligheten til kontaktløs betaling. En fordel som gjør det lettere og mer effektivt for deg å foreta kjøp i butikk. Med kontaktløs betaling trenger du ikke bruke chip eller magnetstripe for å gjennomføre en betaling. Du trenger ikke engang taste PIN-koden din. Betal ved å plassere ditt kredittkort mot betalingsterminalen frem til du får et signal fra betalingsterminal om at transaksjonen er godkjent. I noen tilfeller må du akseptere transaksjonen, men dette varierer med de ulike betalingsterminalene. 

Alle kort og betalingsterminaler med denne funksjonen er merket med symbolet for kontaktløs betaling, og betalingsmetoden kan benyttes både i inn- og utland. 

Beløpsgrense for kontaktløs betaling

Betalingsmetoden har tidsbesparende fordeler både for deg som kunde og butikkene. Men dersom du betaler mer enn 500,- kr med ditt Credits kredittkort vil du måtte taste inn koden i tillegg. Dette kan også forekomme med jevne mellomrom på mindre beløp som en sikkerhetssjekk.

Kontaktløs betaling øker kraftig

Fra 2020 er alle betalingsterminaler pålagt å ha denne funksjonen. Resultatet av dette tiltaket ser vi igjen i tall fra Nets og Vipps AS som viser at det er en solid økning generelt i transaksjoner gjort med kort. Spesielt markant er økningen i andelen transaksjoner foretatt med kontaktløs betaling på hele 22,2 prosent. 

I januar i år ble det gjennomført totalt 163,5 millioner kjøp med kort. Dette er en vekst på hele 4% i forhold til januar 2019 (tall fra Nets og Vipps AS). Ikke nok med det, men totalsummen for transaksjonene økte med 2,2% sammenlignet med samme måned i fjor.

Mot slutten av 2019 var det en betraktelig økning i bruk av kontaktløs betaling ifølge Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge. Ved utgangen av året ble et av fire kortkjøp i butikker gjennomført kontaktløst. Den første måneden av 2020 har denne andelen økt til en av tre. 

Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS forteller at de forventer en videre vekst i kontaktløs betaling i år. Allerede til sommeren tror hun at halvparten av alle transaksjoner er kontaktløse og at tæpping snart er den foretrukne betalingsvanen for de fleste forbrukere. 

Alle våre Credits kredittkort kommer med kontaktløs betaling som en mulighet. Spar tid neste gang du er i butikken og benytt deg av «tæppe» funksjonen du også.

 

Søk nå og få ditt Credits Gold kredittkort

Credits Gold kredittkort er et komplett kort for både ferier og hverdags. Med Credits får du en stressfri bankopplevelse med raske prosesser og god kundeservice.

 


Søk nå