Søk
A woman paying for her products at the checkout in a shop.
18.02.2021

9 gode grunner til å betale med kredittkort

I mange situasjoner kan det lønne seg å betale med kredittkort. Med et kredittkort følger det fordeler du kanskje ikke alltid tenker over at du har, og som kan være nyttige å vite om før du eventuelt står i en kinkig situasjon. Ofte er det sånn at når uhellet først er ute og du har betalt med vanlig bankkort så er det lite hjelp å få. Betaler du derimot med kredittkort ved bestilling av for eksempel reiser og varer kan det være mye å hente på dette. 

Vi har samlet ni gode grunner til hvorfor du bør vurdere å betale med ditt kredittkort.

Eks: Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82%, kost. 2 776 totalt kr. 27 776 for Credits

1. Pengene trekkes ikke fra din personlige bankkonto

Og med dette følger det mange fordeler. Blant annet vil du lettere kunne kontrollere pengebruken etter ferie eller jobbreiser. Det gjør det også lettere for deg å se hvilke utgifter og kjøp du har foretatt dersom du ønsker bedre kontroll over økonomien. Enda viktigere er det at du lettere kan gjenkjenne transaksjoner du selv ikke har foretatt, noe som leder oss til punkt to på listen. 

2. ID-tyveri forsikring inkludert i Credits Gold

Mistenker du at noen har benyttet dine personopplysninger i forsøk på økonomisk vinning? Eller har du transaksjoner som du ikke gjenkjenner? Med Credits Gold har du en forsikring som hjelper deg i situasjoner som dette inkludert i kortet. Les mer om ID-tyveri og hva du bør gjøre om du tror du er utsatt for det her.

3. Unngå skimming

Ja, skimming er fortsatt et utbredt problem. Spesielt når du drar til utlandet bør du være ekstra påpasselig for skimming. Når noen skimmer kortet ditt betyr det at de leser av dine kortdetaljer når du bruker kortet. Hensikten er å kunne bruke dine kortdetaljer ved senere anledning, som igjen kan ses som et ID-tyveri. Så lenge du viser normal aktsomhet vil kortet ditt være beskyttet mot skimming. Se for øvrig etter kameraer og unormalheter ved uttak i minibanker både i innland og utland. Ved bruk av kredittkort ved betaling i utland og kortautomater unngår du at viktige opplysninger som ditt fødselsnummer og lignende blir fanget opp.

4. Redusert risiko for tap

Ved bruk av kredittkort kan du lettere se hvilke transaksjoner du har foretatt deg. Du vil også kunne se varene du har kjøpt før du betaler for de. På denne måten kan du utsette betalingen til du har sjekket om du er fornøyd med kjøpet ditt. Er du ikke fornøyd med kjøpet kan du returnere varene og få beløpet tilbake på kortet uten at det går utover din vanlige betalingskonto.

5. Handlet på nett og ikke mottatt varen? 

Dersom du handler på nett og du ikke mottar varen kan du i mange tilfeller få pengene tilbake dersom du betaler med ditt Credits kredittkort. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

6. Unngå gebyrer 

Våre Credits kredittkort er helt gebyrfrie verden over. Det vil si at dersom du ønsker å ta ut penger i utlandet og hjemme, eller bruker kortet hvor enn du er i verden, så vil ikke vi gi deg noen gebyrer på det. Vær derimot obs på at minibankene selv og andre aktører kan ta gebyrer ved for eksempel uttak, dette er veldig vanlig i enkelte land. Undersøk hva som er normalt i landet du reiser til.

Sammenlignet med enkelte debetkort har Credits heller ingen transaksjonsgebyrer. Det vil si at for hver gang du drar kortet ditt påløper det et gebyr. Det slipper du om du heller benytter ditt Credits kredittkort som betalingsalternativ. 

7. Reiseforsikring inkludert i Credits Gold

Bestiller du over 50% av turen din med et Credits Gold blir du dekket av reiseforsikringen i kortet. Reiseforsikringen leveres av Gouda. Dette er en av Norges beste reise- og avbestillingsforsikringer som dekker blant annet:

  • Ubegrenset sum på sykdom, hjemtransport, reisegods og evakuering
  • Inntil kr 20.000 i egenandel på leiebil på reisen
  • Inntil kr 300.000 på avbestilling
  • Dekning av forsinket bagasje etter 4 timer
  • Erstatning for ikke brukte reisedager

Les mer om reiseforsikringen her og benytt ditt Credits Gold til bestilling av reiser.

 

8. Utsett betalingen til det passer deg bedre 

Noen ganger kommer det rett og slett litt uforutsette utgifter som man ikke hadde regnet med en måned. Heldigvis kan du utsette betalingen i inntil 43 dager med ditt Credits kredittkort. Så kan du betale de uforutsette utgiftene i dag, og betale de tilbake i ditt tempo.

Eller kanskje ønsker du å dra på en tur i nærmeste fremtid? Av og til legger fly- og hotellselskapene ut billige tilbud på din neste destinasjon. Da kan det være mye å spare på å betale med kredittkort selv om du ikke har pengene til turen på brukskonto der og da. Betaler du med ditt Credits kan du utsette betalingen til det passer deg bedre. 

9. Spar penger med fordelsprogram og rabatter

Inkludert i Credits Gold får du også tilgang til et omfattende fordelsprogram. Fordelsprogrammet gir deg inntil 30% rabatt på hundrevis av rabattsteder landet over. 

Les mer om fordelsprogrammet

Søk nå og få ditt Credits Gold kredittkort

Credits Gold kredittkort er et komplett kort for både ferier og hverdags. Med Credits får du en stressfri bankopplevelse med raske prosesser og god kundeservice.

 

 

Søk nå